Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Oefentherapie Cesar HelmondWat is oefentherapie Cesar?


Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging. De oefentherapeut Cesar maakt u bewust van uw houding en beweging in relatie tot uw klachten. Pijn, krachtsverlies en stijfheid beïnvloeden uw dagelijks leven.  Daardoor gaat u anders bewegen , anders ademen. Zo raken de spieren uit balans. Iemand die zijn lichaam niet goed gebruikt of belast, al dan niet ten gevolge van een aandoening, loopt een sterk verhoogde kans op klachten of het in stand houden van klachten aan het bewegingsapparaat.


De oefentherapeut is een allround bewegingscoach, die de cliënt /patiënt traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij zijn/haar dagelijks voorkomende activiteiten. De behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen. We werken zowel curatief als preventief.
Wij kijken naar de totaliteit. Dat betekent dat u oefeningen en houdings-en bewegingsadviezen krijgt die geïntegreerd kunnen worden in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk.


Oefentherapeuten Cesar behandelen zowel kinderen, volwassenen als senioren. Oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor een behandeling heeft u geen verwijzing nodig van huisarts of specialist, u kunt  gebruik maken van Directe Toegankelijkheid.