Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Medical Taping

Het Medical Taping Concept (ook wel kinesiotape, elastische tape of fysiotape genoemd) is een techniek die in de fysiotherapie de laatste jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen heeft. Het is een vorm van tapen waarbij elastische tape gebruikt wordt om de fysiotherapeutische behandeling te ondersteunen. Het grootste voordeel van elastische tape is dat het de bewegingsvrijheid minimaal beperkt. 

Wie mag tapen?

Bij ons in de praktijk mogen alleen gediplomeerde fysiotherapeuten patiĆ«nten intapen. Al onze fysiotherapeuten hebben door middel van hun opleidingen en eventuele aanvullende scholingen kennis van de anatomie en fysiologie van het lichaam. 

Wij raden aan dat u zich alleen laat intapen door gecertificeerde therapeuten, of onder begeleiding van een gecertificeerd therapeut, omdat u klachten zoals bijvoorbeeld oedeem (vochtophopingen) kunt krijgen bij onjuist aanleggen. 

Tapen en Fysiotherapie

Binnen onze praktijk wordt het Medical Taping Concept gebruikt ter ondersteuning van uw therapie. Het kan gebruikt worden ter bevordering van uw herstel, als herrinnering aan uw houding, voor het verminderen van blauwe plekken. Wij zien tapen NIET als een therapie op zichzelf, en zal altijd gepaard gaan met advies, oefeningen en/of fysiotherapeutische interventies. 

Neem contact op

Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.

Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen een plekje voor u te hebben! 

Medical Tape kan u helpen bij:

Het behoud van bewegingsvrijheid

Het directe verlichten van uw pijn

Het geven van directe drukvermindering

Het herstel van bloedcirculatie en lymfeafvoer (bijvoorbeeld bij blauwe plekken)

Het herstel van langdurige klachten of klachten door overbelasting.

Het corrigeren van uw lichaamshouding en bewegingsrichting. Dit wordt vooral bij (thuis-)werken of in sporten waarbij houding van belang is gebruikt.