top of page

Critical Alignment Yoga

Sinds enkele jaren worden er bij Fysio&Zo in Aarle-Rixtel yogalessen gegeven. 

Deze yogalessen worden op dit moment gegeven door Ingrid van den Broek, oefentherapeut en Critical Alignment Yoga (CAY) docent.

Mocht je interesse hebben, mail Ingrid voor een proefles (indien er plek is, anders kom je op de wachtlijst staan) of vraag aan jouw fysiotherapeut of CAY iets voor je is.

Om een indruk te krijgen over de yoga (CAY):

Bij Critical Alignment maken we gebruik van druk, rek en zwaartekracht om de stijfheid en spanning voelbaar te maken. Dit doen we met tools oa: backmitra, riem, viltje.

Met een rustige ademhaling, bewustzijn en door de confrontatie met de beperkingen toe te staan, lost de spanning langzaam op. Als de spanning in de bewegingsspieren niet meer de stand van het lichaam bepalen, zijn de wervelkolom en gewrichten weer vrij om te bewegen: licht, ruim, vrij en krachtig. Hierdoor kun je de yogahoudingen in Alignment uitvoeren.

 

M.a.w. de lessen starten dan ook met passieve en rustige oefeningen op een van de hulpmiddelen. Daarna volgen yogahoudingen, die hierop aansluiten. De les wordt altijd afgesloten met een eindontspanning.

Critical Alignment verbindt yoga ook met mindfulness. Het helpt je beter om te gaan met stress door tijdens de practice de confrontatie met jezelf, en je lichamelijke ongemak, aan te gaan. Door er niet van weg te lopen, maar er mee te durven zijn, leer je te ontspannen in stressvolle situaties. Je ontwikkelt meer weerstand, veerkracht en zelfvertrouwen.

 

Interessant en wil jezelf meer in ALIGNMENT staan, mail mij voor een proefles 

  Lestijden

  Dinsdag

  19.00 - 20.00

  20.15 - 21.15

  09.00 - 10.00

  10.15 - 11.15

  Vrijdag

bottom of page