top of page

Slaapoefentherapie

Ik heb slaapproblemen, wat nu?

Slaap kan een groot effect hebben op het revalideren van lichamelijke klachten. Ruim 40% van de Nederlanders heeft te maken met slaapklachten, maar weet vaak niet goed wat ze eraan moeten doen.

Slapen is heel belangrijk voor onze mentale en fysieke gezondheid. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat je goed slaapt. 1 op de 5 mensen slaapt slecht. Slaapt u slecht in, door of bent u vroeg wakker? Of een combinatie hiervan? Dorothée Talsma is slaapoefentherapeut en kan u helpen om deze klachten onder controle te krijgen zodat u weer beter kunt slapen.

Behandeling door de slaapoefentherapeut

Wat is slaapoefentherapie?

Slaapoefentherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. Slaapoefentherapeuten zijn hier speciaal voor bijgeschoold en leren non-stop verder op basis van recente inzichten en nieuwe wetenschappelijke publicaties. Ook mensen die vaak of altijd pijn hebben in de nacht kunnen bij haar terecht.

Wat doet een slaapoefentherapeut?

De slaapoefentherapeut benadert uw klachten vanuit een 24 uurs visie: de nacht beïnvloedt de dag en de dag beïnvloedt de nacht.

Tijdens de behandeling krijgt u:

  • Uitleg hoe een gezonde slaap eruit ziet en wat de functie van slaapfases in de nacht zijn.

  • Inzichten in hoe u uw eigen slaapgedrag positief kunt bevorderen

  • Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen

  • Oefeningen die op u afgestemd worden om beter in- of door te kunnenslapen en minder vroeg wakker te worden.

  • U leert op een goede manier om te gaan met uw slaapprobleem, door bv andere gedachten, en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen.

bottom of page