Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Wat kan de sportfysiotherapeut voor u betekenen?
Heeft u een sportblessure opgelopen, of wordt u door een blessure belemmerd om te sporten? Dan is sportfysiotherapie of sportrevalidatie geschikt voor u. De sportfysiotherapeut bekijkt op welk niveau u uw sport beoefent. Hij zorgt ervoor dat uw belastbaarheid, en de belasting door uw sport, weer met elkaar in evenwicht zijn. Dat is natuurlijk anders voor een topvoetballer dan voor iemand die eenmaal per week een partijtje tennist. De sportfysiotherapeut houdt daar allemaal rekening mee. U wordt getraind tot u weer belastbaar bent op het niveau waarop u uw sport uitoefent – en liefst nog iets verder. Actieve oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van uw revalidatie. Ook als de belasting van uw dagelijkse werkzaamheden een probleem is, kan sportfysiotherapie uw belastbaarheid verhogen. 


Core-Stability

Op maandagavond wordt er  bij HAC, Helmondse Atletiek Club, een speciale training verzorgd door onze sportfysiotherapeut gericht op core stability gecombineerd met loopscholing en een korte duurloop. Voor meer informatie hierover kunt u bij onze praktijk terecht.


Looptraining en loopanalyse

Lorraine McNab is naast sportfysiotherapeut ook Basis Looptrainer 3 via de Atletiek Unie.

Hierdoor kunnen we individuele loopproblemen beoordelen en een op maat gemaakt advies en trainingsschema uitbrengen, gericht op return-to-run.