top of page

De Fysio- en Oefentherapeut

De specialist op het gebied van het bewegingsapparaat

 

Bewegen is zoiets vanzelfsprekends. Ruim tweehonderd botten, honderden spieren en vele gewrichten werken samen om de mens te laten bewegen en functioneren. Toch komen jaarlijks zo’n anderhalf miljoen mensen terecht bij de fysiotherapeut. Dit gebeurd omdat ze klachten hebben door hun houding, sportblessures of omdat bewegen problemen oplevert. 

Verschil tussen de fysio- en de oefentherapeut

 

Eén van de grootste verschillen is dat oefentherapeuten voornamelijk hands off werk en de fysiotherapeuten hands on. Fysiotherapeuten proberen door middel van manuele technieken als massages en mobilisaties klachten te verminderen (hands on). Fysiotherapeuten richten zich over het algemeen op de klacht zelf. Oefentherapeuten kijken vaak vanuit een iets breder perspectief.

Fysiotherapeuten en Oefentherapeuten zijn de specialisten als het gaat om ‘de mens in beweging’. Zij zijn er voor iedereen, van jong tot oud. Naast het behandelen van klachten, proberen wij een positieve bijdrage te leveren aan gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures.

Rapportages

Na afloop van de behandeling wordt er een rapportage naar de huisarts of verwijzend arts gestuurd waardoor uw medisch dossier in volledigheid bij de huisarts in bewaring blijft. Bij een uitgebreide brief zijn wij genoodzaakt een rekening te sturen. U kunt de tarieven hier vinden.

Heeft u hier bezwaar tegen? Dan kunt u dit bij uw fysiotherapeut aangeven. 

bottom of page