Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Laatste nieuws

DEELNEMERS GEZOCHT VOOR GRATIS COACHTRAJECT


Om onze werkzaamheden uit te breiden volgt onze collega Lorraine McNab momenteel een opleiding tot Certified Professional Coach bij de Associatie voor Coaching in Aarle-Rixtel, een door de Internationale Coaching Federatie (ICF) goedgekeurde opleiding.

Hiervoor is zij op zoek naar deelnemers die gratis gecoacht willen worden om zich deze manier van coachen eigen te maken.


Neem contact op

Wij nemen binnen 2 werkdagen contact op!
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.

Heb je een vraagstuk voor haar waar je zelf niet uit komt? Dit hoeft niet met fysiotherapie te maken te hebben. Het kan betrekking hebben op jezelf, je vriendschap(pen), je relatie(s) , werk, sport, studie of iets anders.

Wij zijn hiervoor op zoek naar deelnemers die in één of meerdere coaching gesprekken van ongeveer een uur geholpen willen worden met hun coaching vraag.

Aangezien Lorraine nog in opleiding is zijn deze gesprekken gratis. Ten behoeve van de opleiding kan wel gevraagd worden om toestemming tot audio en/of video opnames om haar leerproces te analyseren.

Interesse of ken je iemand die hierin geïnteresseerd kan zijn? Graag komt Lorraine dan in contact met je. Neem hiervoor dan contact op met 0492-381288 of stuur een reactie op [email protected]

Tarieven Fysio&Zo online

1 juli 2020

Omdat er soms onduidelijkheden ontstaan over wat een fysiotherapeut kost hebben wij besloten om per 1 juli een speciale Tarievenpagina op de website te zetten. We zijn nog bezig met aanvullen, maar hier kunt u alles terugvinden. Mochten wij nog iets missen dan kunt u altijd contact met de praktijk opnemen. 

Start wandelgroep

22 juni 2020                                                                       

Op maandag 22 juni is onze gratis wandelgroep gestart. Van 13.30-14.30 wandelen we een rondje Aarle-Rixtel, met daarna de mogelijkheid voor thee/koffie. We verzamelen voor de praktijk op de Kouwenberg 13.


Iedereen die zin heeft om en uurtje lekker te wandelen onder begeleiding van een sportfysiotherapeut is welkom.
Voor aanmelding of meer informatie: 0492-381288 of [email protected]

Winnaar babyfoto!

12 juni 2020

Wat hebben jullie het ons moeilijk gemaakt om te kiezen! We hebben maar liefst 102 foto's binnen gekregen van jullie baby's. Wat een feestje om ze allemaal toegestuurd te krijgen. Helaas kan er maar 1 de winnaar zijn:
Baby Joep
De winnaar en zijn ouders zijn op de hoogte gesteld.
Wij willen iedereen bedanken voor het insturen van jullie foto's.

Wandelgroep

8 juni 2020

Wandelen is geschikt voor iedereen die gezonder wil worden en zijn conditie wilt verbeteren. Wij willen binnenkort beginnen met een wandelgroep. Het uitgangspunt van onze fysiotherapie wandelgroep is dat iedereen kan deelnemen aan het wandelen.

Wat wij ook belangrijk vinden is dat we samen buiten zijn. Na afloop is er de mogelijkheid om nog koffie en thee te drinken om uit te rusten en na te praten.

Wanneer deze groep gaat starten is afhankelijk van wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Het is niet nodig om patiënt te zijn in onze praktijk. We willen vooral sportief met elkaar bezig zijn. De groep zal onder begeleiding van een fysiotherapeut zijn. Tijdens het wandelen kunt u natuurlijk alles vragen over het bewegingsapparaat!

Babyfoto gezocht!

5 juni 2020

Zoals jullie misschien al gezien hebben zijn wij druk bezig met het vernieuwen van onze website. Nu zijn wij op zoek naar een (rustige) afbeelding van een kindje in buiklig (6 maanden of ouder).
Voor de ouders van het kindje hebben wij een Tony Chocolonely pakketje klaargelegd! Interesse? Stuur je foto als reactie onder in dit bericht, of stuur een mail met foto naar [email protected]

Wijziging locatie Gemert

27 mei 2020

WIJZIGING LOCATIE GEMERT


Met ingang van maandag 25 mei werken wij in Gemert: 

Gezondheidscentrum 't Gasthuis (praktijk VitaForum)

Vicaris van der Asdonckstraat 11

5421 VB Gemert


Wij vragen u om aan te bellen omdat er geen secretaresse aanwezig is en daarom niet te vroeg te komen voor uw afspraak.


Team Fysio&Zo 

Thuiswerken

25 mei 2020

Steeds meer mensen hebben last van klachten gerelateerd aan thuiswerken. Wij kunnen u op de volgende manieren helpen:
- Een massage bij een gediplomeerd masseur (Manon van VitaNons)
- Algemene adviezen over gezond thuiswerken (Vrijblijvend, kost niets, dus ook geen behandelingen)
- Een werkplek onderzoek door een van onze fysiotherapeuten (door middel van een gesprek of opnames van uw werkplek)
- Adviezen, oefeningen en fysiotherapeutische interventies
Wij zijn telefonisch te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag tussen 08.30 en 12.30, buiten deze tijden kunt u de voicemail inspreken, of een mail sturen naar [email protected]

Ook de Sportmasseur mag weer beginnen. 

18 mei 2020

Wilt u graag een keer goed gemasseerd worden? Hiervoor hebben wij gespecialiseerde en geregistreerde (sport-)masseurs in huis. Manon van VitaNons is hier standaard op de vrijdagmiddag- en avond aanwezig. Simone van ShavoMassage is in Aarle-Rixtel aanwezig op basis van aanbod. 

Kan dat veilig en verantwoord? Vanuit de branche-organisatie voor 5.000 masseurs, het Nederlands Genootschap voor sportmassage (NGS) is een leidraad ontwikkeld die helpt om jou op een veilige manier en in verantwoorde omgeving te kunnen masseren. 

Groen licht voor opschalen van fysiotherapie

4 mei 2020

Na bijna 9 weken patiënten de deur hebben moeten wijzen hebben we groen licht gekregen om de fysiotherapeutische zorg stapsgewijs weer op te schalen. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. We hebben de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige manier kunnen hervatten

Onze praktijk is sinds maandag 4 mei weer geopend voor fysieke zorg in de praktijk. We hebben vanuit onze beroepsvereniging een triage stappenplan gekregen, en wij houden ons hieraan. Uw therapeut bepaalt samen met u of u weer veilig bij ons onder behandeling kunt komen. Lukt dit niet, of voelt u zich toch niet prettig om naar de praktijk te komen, dan kunt u op deze pagina meer informatie vinden. 

Bent u al in behandeling bij ons? U hoeft ons dan niet te bellen, maar wordt persoonlijk door ons benaderd.

Revalidatie Coronapatiënten

22 april 2020

Heeft u corona gehad? Dan kunnen wij u helpen om zo snel mogelijk weer te revalideren! 
Onze collega Sophie Delemarre is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Sinds 2019 is zij aangesloten bij dit netwerk, wat is ontstaan vanuit het ClaudcatioNet. Sinds april heeft zij naast de opleiding voor de aantekening 'Etalagebenen' ook de opleiding tot 'Coronatherapeut' gevolgd. Vanaf mei zal zij dan ook worden opgenomen in de ZorgZoeker en is dan ook zichtbaar voor verwijzers. 

Wij werken multidisciplinair samen met diverse specialismen. 

U hoeft niet in het ziekenhuis te hebben gelegen om in aanmerking te komen voor een revalidatietraject bij onze coronatherapeut

Bekkenfysiotherapie in tijden van corona

15 april 2020

Pijn in onderrug en/of het bekken komt veel voor tijdens en na de zwangerschap. Wij adviseren de app Rost Moves Mamas. Deze is te vinden in de appstore en in de google play store 

Deze app is de eerste in een serie apps die over dit onderwerp geproduceerd wordt door Rosttherapy. De eenvoudige houdingen en bewegingen die in de apps duidelijk worden weergegeven in foto’s helpen je om bekken- en rugklachten te voorkomen of te verlichten. 
Heb je toch nog dringende vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze bekkenfysiotherapeut

Stuur een mail, vul het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 0492-381288. Op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 08.30 tot 12.30 is onze office manager aanwezig voor het maken van een afspraak. U kunt ook altijd de voicemail inspreken, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. 

Ruitersportanalyse per video

26 maart 2020

Nu alle maneges en ruitersportverenigingen de activiteiten stil hebben gelegd, vallen veel activiteiten en trainingen met je paard weg.

Wil je na deze verplichte pauze weer een goed start samen met je paard maken? Denk er dan eens aan om een ruitersportanalyse te doen.
Je kan een video opsturen van jezelf tijdens het paardrijden en onze ruiterfysiotherapeut Sophie kan hier dan een videoanalyse van maken.

Deze video kan dan uitgebreid uitgewerkt worden over o.a. hoe de zit en balans is. Ideaal als je jezelf wilt verbeteren of als je mee wilt doen aan de FNRS zitcompetitie. Het KNHS wilt gaan starten met wedstrijden per videoanalyse, dus ook hiervoor is het ideaal!
Stuur een mail, vul het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 0492-381288. Op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 08.30 tot 12.30 is onze office manager aanwezig voor het maken van een afspraak. U kunt ook altijd de voicemail inspreken, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. 

Online afspraken zijn vanaf heden ook mogelijk bij ons in de praktijk!

23 maart 2020

Het is mogelijk om adviezen en oefeningen te krijgen via online afspraken. Een voorbeeld van oefeningen die u kunt krijgen vindt u hier links.

Interesse in een online afspraak? Stuur een mail, benader ons via facebook, vul het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer 0492-381288. Op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 08.30 tot 12.30 is onze office manager aanwezig voor het maken van een afspraak. U kunt ook altijd de voicemail inspreken, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. 

Wijziging locatie Gemert

20 maart 2020

Vanwege het Coronavirus draaien wij in Gemert op dit moment alle spreekuren op locatie:


Vita Forum

Pater van den Elsenstraat 24

5 421 HZ

Gemert

Uitbreiding beleid RIVM Corona

12 maart 2020

Beste Patiënt,

Vanaf donderdag 12 maart gelden er nieuwe, aangescherpte, regels rondom het coronavirus (COVID-19) voor alle inwoners van Nederland. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts wordt geadviseerd om sociale contacten te beperken. Tot nader order geldt dit ook bij ons in de praktijk.
Wij kunnen en mogen u op dit moment niet behandelen bij deze klachten.

Dus heeft u klachten, bel uw afspraak af. Deze wordt niet in rekening gebracht.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het RIVM.


Met vriendelijke groet,


Lorraine, Jeanne, Sophie en Sophie
Team Fysio&Zo

Beleid RIVM Corona

6 maart 2020

 Beste Patiënt,

 

Sinds vrijdag 6 maart gelden er nieuwe regels rondom het coronavirus (COVID-19)  voor inwoners uit Noord-Brabant. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts wordt geadviseerd om sociale contacten te beperken. Tot en met Maandag 16 maart geldt dit ook bij ons in de praktijk.  Wij kunnen en mogen u op dit moment  niet behandelen bij deze klachten.

 

Dus heeft u klachten, bel uw afspraak af.

 

Meer informatie kunt u vinden op de website van het RIVM.

 

Met vriendelijke groet,

 

Lorraine, Jeanne, Sophie en Sophie

Team Fysio&Zo

Corona Virus

1 maart 2020

Het coronavirus heeft nu ook Nederland bereikt en in het kader daarvan willen we u graag voorzien van de volgende informatie. De Rijksoverheid, het RIVM en de lokale GGD informeren ons over de laatste stand van zaken. Vooralsnog geven al deze instanties hetzelfde advies, waarbij de volgende voorzorgsmaatregelen in acht genomen dienen te worden:
  • Snuit je neus in een papieren zakdoek en gooi hem na gebruik gelijk in een prullenbak.
  • Houd je mond en neus bedekt door in je elleboogholte te hoesten.
  • Was je handen zorgvuldig met water en zeep.
  • Desinfecteer je handen met alcohol.


Daarbij wordt geadviseerd om bij gezondheidsklachten na terugkeer uit een risicogebied thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Indien het standpunt hierin verandert zullen wij u informeren via de mail en de website van de praktijk www.fysioenzoaarlerixtel.nl


Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet, Team Fysio&Zo

Ruiterfysiotherapie Groepstraining

24 februari 2020

Interesse in ruiterfysiotherapie in groepsverband?
Op woensdagen willen we weer gaan beginnen met een nieuwe groepstraining ruiterfysiotherapie. Deze wordt verzorgt door onze ruiterfysiotherapeut Sophie.
Tijdens deze trainingen wordt niet alleen ingegaan op je balans tijdens het rijden, maar ook op de voorwaarden voor het behouden van je balans, conditie, focus en houding.
Je kunt je via onze [email protected] of via telefoonnummer 0492-381288 aanmelden.
Indien gewenst kun je vooraf een intake plannen om te kijken of een individueel of groepstraject het beste bij je past. In die intake wordt uitgebreid gekeken naar hoe het nu in het rijden gaat en waar eventuele verbeterpunten liggen. Onderdeel hiervan is ook een filmopname, die je naar ons kunt sturen.
Een proeftraining is altijd gratis!
Dag
 Woensdag
 Tijd
 19.00 - 20.00
 Aantal Deelnemers
 6 - 8 Personen
 Kosten Strippenkaart (8 maal)

€ 95,-

Sportmassage bij Fysio&Zo

15 februari 2020

Sinds begin 2020  is Manon van Rossum - van Bussel elke vrijdagmiddag en avond te vinden in onze praktijk in Aarle-Rixtel. Zij geeft sport- en ontspanningsmassages ter ondersteuning van onze fysiotherapeutische behandelingen. Ook is ze gespecialiseerd in haptonomische massages. Voor meer informatie kunt u op de knoppen drukken. 

Nieuwe cursus Start-to-Run bij HAC Helmond

3 Februari 2020

Beginnen met met hardlopen?

Zaterdag 14 maart 2020 om 9.15 uur starten we weer met nieuwe cursus Yakult Start to Run in Helmond. In 7 weken bouw je op van 1 naar 25 minuten hardlopen of 3 km. Daarnaast leer je ook alles omtrent hardlopen. Enthousiaste gediplomeerde trainers, de sportfysiotherapeut van Fysio&Zo en gezellige loopmaatjes wachten je elke zaterdag op voor een energieke training in het bos of op de atletiekbaan.

Yakult Start to Run is een initiatief en staat onder begeleiding van de atletiekunie. H.A.C. verzorgt de gediplomeerde trainers en wordt bijgestaan door fysiotherapiepraktijk Fysio&Zo uit Aarle Rixtel.

Ben je al enthousiast of wil je eerst nog meer weten?
Op www.HAC-Helmond.nl vind je meer informatie of kom naar de informatieavond op 19 februari.

Contractering 2020

3 januari 2020

Ook voor 2020 hebben wij niet alle contracten met de zorgverzekeraars getekend.
Wij vinden dat de verzekeraars vergaande eisen stellen en de vergoedingen achterblijven.


U kunt hier rechts uw vraag stellen of klik op tarieven, contracten en vergoedingen

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Vistaprint. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.

Sinds januari 2020 zijn er wat veranderingen rondom de eerste afspraak bij de fysiotherapeut. Heeft u vragen over uw eerste afspraak? Dan kunt u contact opnemen met het formulier rechts of door op de volgende link te klikken.

Informatie over de eerste afspraak bij uw fysiotherapeut

Schoudernetwerk

28 november 2019

SCHOUDERNETWERK

Begin 2019 zijn wij toegetreden tot het Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland, een gespecialiseerd netwerk van sport- en manueel therapeuten wat een intensieve samenwerking heeft met alle regionale ziekenhuizen. Binnen dit netwerk werken wij samen met het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en Deurne, Via Sana in Mill, St. Anna in Geldrop en het Maxima Medisch Centrum en Catharinaziekenhuis in Eindhoven.

Uw schouderspecialisten zijn Lorraine McNab en Sophie Delemarre

Voor meer informatie kunt u op onderstaande knop klikken.

Yoga - Uitbreiding Tijden

5 november 2019

Vanaf november kun je bij Fysio&Zo Aarle-Rixtel ook op de maandagavond terecht voor mindful yoga. 

 Lestijden Yoga
 Maandagavond
  20.15 - 21.15
 Dinsdagavond
  19.00 - 20.00
 Dinsdagavond
 20.15 - 21.15
  Vrijdagochtend
  09.00 - 10.00

Uitbreiding Fysio&Zo

3 oktober 2019

UITBREIDING MET SPORT- EN ONTSPANNINGSMASSAGE

Vanaf oktober 2019 breidden wij onze activiteiten uit door samen te gaan werken met Simone van Shavo sport- en ontspanningsmassage. 

Uitslag Tevredenheidsenquête

4 mei 2019

UITSLAG TEVREDENHEIDSENQUETE Fysio&Zo heeft op de tevredenheidsenquête over 2018 een 9,0 gescoord!

Patiënten is bij deze enquête gevraagd om ons te beoordelen op o.a. contact, het behandelplan, de behandeling en de praktijk zelf.

Hierbij geven patiënten aan ons te waarderen op:

- persoonlijke interesse in de patiënten,

- kennis en opleidingsniveau,

- individueel behandelplan en

- behandelingen van een half uur.


Hierop zijn wij als team natuurlijk erg trots!