Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Ruiterfysiotherapie

Vanwege het Coronavirus is het nu ook mogelijk om adviezen en oefeningen te krijgen via een online afspraak. Wilt u hierover meer informatie? Dan kunt u het formulier rechts invullen.


Team Fysio&Zo

Problemen met het paardrijden? Heb je rug- of andere klachten na het paardrijden? Wil je naast het paardrijden nog meer doen aan je zitbalans?

Hiervoor hebben wij een speciale ruiterfysiotherapeut in huis.

Bij ruiterfysiotherapie wordt niet alleen ingegaan op je balans tijdens het rijden, maar op de voorwaarden voor het behouden van je balans, conditie, focus en houding. 
Sophie Delemarre is naast fysiotherapeute zelf ook een enthousiast ruiter. Haar presentatie op het Internationale Sportcongres te Essen over core-stability bij ruiters is door de paardensportwereld goed ontvangen. Mede hierdoor publiceert ze sinds kort in Science & Equine, een gerenommeerd ruitersport tijdschrift en ROS magazine.

Lees hieronder verder over de mogelijkheden!

Neem contact op

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Vistaprint. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.

Groepstraining


Per 11 maart 2020 beginnen we weer in Aarle-Rixtel met een groepstraining ruiterfysiotherapie. Wil je hierover meer informatie?


Ook een training op locatie is een mogelijkheid! Daarvoor kunt u het contactformulier voor invullen en vermelden dat u interesse heeft.

Individueel traject


Of je nu net begint aan je eerste rijles of dat je (inter-)nationaal rijdt, elk niveau is welkom.

Sophie is bekend met alle disiplines binnen de ruitersport.


Wij kunnen een-op-een begeleiden, maar ook advies op maat voor u maken. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Filmanalyses


Naast individuele trajecten en groeptrainingen hebben wij ook de mogelijkheid om te filmen tijdens het paardrijden. 


Daarna wordt er uitgebreid uitgewerkt hoe de zit en balans is. Ideaal als je jezelf wilt verbeteren of als je mee wilt doen aan de FNRS zitcompetitie!

Lezingen en Workshops

Sinds Sophie uitgenodigd is geweest in Duitsland om op the European Congress of Sport Science te praten geeft zij met enige regelmaat lezingen en workshops over ruiterfysiotherapie en de invloed van de ruiter.


Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Het is mogelijk om een individueel traject te volgen, maar ook een groepsprogramma behoort tot de mogelijkheden. Dus of je nu net begonnen bent en je eerste FNRS-proef op een manege rijdt, of op hoog niveau, voor elke ruiter kan een persoonlijk programma gemaakt worden.  Wil je alleen een analyse en advies? Dan kan Sophie ook helpen. Sophie ziet alle disciplines binnen de ruitersport, alsook alle niveau's. 


Ook geeft zij met enige regelmaat lezingen op locatie over de invloed van de ruiter op de prestaties van het paard, en op het voorkomen van blessures bij ruiter en paard door een goede zit(-balans). 


Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via 0492-381288 of vul het contactformulier rechtsboven op de pagina in.