top of page

Sportanalyse

De sportfysiotherapeut zal altijd beginnen met uitvragen waar de klachten zich in uiten, wanneer, en in welke mate. Hierdoor en door het doen van specifieke testen kan bepaald worden wat voor u persoonlijk de beste manier is om uw sport weer te kunnen hervatten.

Voor de meeste sporters is een sportanalyse door een expert een goed moment om inzicht te krijgen in het voorkomen van klachten en het verbeteren van sportprestaties. Een sportanalyse is een mooie basis binnen het blessurepreventie- en behandelplan van de sportfysiotherapeut. Onze sportfysiotherapeut Lorraine kan u helpen met alle aspecten van sportiviteit.

De aard en het doel van de sportanalyse is belangrijk om vast te stellen. Dit heeft binnen de sport veel invloed op het persoonlijke trainingsschema van de patiënt in kwestie. Zo zal een marathonrenner anders moeten bewegen dan een sprinter. 

Praktische zaken

Een groot aantal sporten zijn bij ons op de hoofdlocatie te filmen en te analyseren. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een video-analyse maken van uw hardlooptechniek op de loopband. Wij werken voornamelijk vanuit onze hoofdlocatie in Aarle-Rixtel, maar op verzoek kunnen we ook bij uw sportvereniging komen om te filmen om hier dan ook meteen adviezen te geven. Afhankelijk van uw wensen is het natuurlijk ook mogelijk om een persoonlijk advies en trainingsschema mee te krijgen.

Bij wie kan ik terecht voor een sportanalyse?

bottom of page