Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Start to Run in samenwerking met HAC Helmond

posted 7 november 2017

 Afsluiting Yakult Start-to- Run bij HAC 


Op zaterdag 4 november vond bij uitzonderlijk mooi weer de testloop van Yakult Start-to-Run plaats

in de Stiphoutse bossen bij Atletiek vereniging HAC. Een groep van bijna 30 enthousiaste startende hardlopers heeft het beoogde doel van 3km onafgebroken hardlopen behaald. Bij de afsluiting waren lopers van de overige groepen aanwezig om er een flitsende start van te maken en de ‘nieuwkomers’ een stukje te begeleiden.

Yakult Start-to-Run is een landelijk initiatief van de Atletiekunie bedoelt voor beginnende hardlopers. Onder deskundige begeleiding van hardlooptrainers en sportfysiotherapeuten wordt bij HAC in 7 weken tijd getraind met als doel 3km onafgebroken te hardlopen.

Wat velen 2 maanden geleden nog voor onmogelijk hielden werd zaterdag bezegeld met een diploma en welverdiende medaille. Velen gaan door om onder deskundige begeleiding te trainen naar een afstand van 5 km en eventueel nog naar 10km. Velen sluiten zich daarna aan bij één van de recreatieve groepen. Sommigen met als doel een uurtje lekker lopen op zaterdag, anderen om te trainen voor een mooie prestatie op de 10km, 10 Engelse mijl, een halve of hele marathon.

De atletiek vereniging HAC is gelegen aan de Molenven 3 in Helmond, met een schitterende atletiekbaan direct grenzend aan de prachtige Stiphoutse bossen die intensief gebruikt worden voor de trainingen en duurlopen.

Bij HAC wordt 2x per jaar een nieuwe Start-to-Run groep gestart.

Wil je ook kennis maken met hardlopen bij HAC, kijk dan voor meer informatie op de website van HAC (www.HAC-Helmond.nl) of stuur een mail naar [email protected] om een afspraak te maken om een keer mee te doen.