Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Runners Training

Altijd al willen proberen te starten met hardlopen, graag willen lopen onder begeleiding of terugkomend van een blessure? Dan kunnen onze fysiotherapeuten Sophie en Lorraine u helpen!

Twijfels?

Twijfelt u of hardlopen fysiek helemaal lukt? Het is mogelijk om een intake te plannen bij een van onze sportfysiotherapeuten. Zij kunnen u helpen inzicht te krijgen in uw lichaam, brengen uw blessurerisico in kaart en helpen u hoe op te bouwen. Lorraine en Sophie kunnen beiden hardloopanalyses doen, maar kunnen u ook helpen bij het herstel na een blessure.  Onder aan de pagina vindt u meer over het 'Start to Run' programma

Voor de second opinions gericht op hardloopgerelateerde problematiek kunt u het contactformulier onderaan de pagina invullen. Door gericht klinisch redeneren, en het hele lichaam en alle aspecten door te lopen van schoenen tot looppatroon tot mindset kunnen onze fysiotherapeuten u helpen.

Fysiotherapie bij klachten in hardlopers

Lorraine ziet patiënten door heel Nederland voor een second opinion over hun klachten. Omdat Lorraine zelf regelmatig aan wedstrijden meeloopt is zij ook voor de (halve) marathonlopers, de ultrarunners en de triatleten dé fysiotherapeut om naartoe te gaan. 

Sophie is met name sterk in het mentale aspect van het hardlopen. Zij heeft onder andere de opleiding 'sportpsychologie voor fysiotherapeuten' gevolgd. Zij helpt u om bewuster om te gaan met spanning rondom prestaties, verbeteren van focus en het leren opzoeken van grenzen van het lichaam. Sophie ziet met name hardlopers die willen aanvangen met lopen en blessurevrij willen beginnen met hardlopen. 

Na een second opinion bij ons in de praktijk is het natuurlijk ook  mogelijk om bij uw eigen fysiotherapeut of coach te blijven trainen. Na de intake kunnen Lorraine of Sophie u gerichte adviezen en een opbouwschema meegeven waardoor u zich beter kunt focussen op uw herstel. Er zal met u persoonlijk worden afgesteld hoe uw techniek en tijd verbeterd kan worden.

Neem contact op met onze hardloopspecialisten 

Bedankt dat u contact heeft opgenomen naar aanleiding van onze runners training. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op om te overleggen over de mogelijkheden.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.
Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen een plekje voor u te hebben! 

Start to Run 

Onze sportfysiotherapeuten werken samen met atletiekclub HAC in Helmond en begeleiden daar de Yakult Start to Run. Start to Run is een initiatief van de Atletiekunie, waarbij onder deskundige begeleiding van atletiektrainers en onze sportfysiotherapeut in 7 weken wordt opgebouwd van 1 naar 25 minuten hardlopen (3 km). Daarnaast komen onderwerpen als schoeisel, voeding en blessurepreventie hierbij aan bod. 

Deze cursus wordt 2 maal per jaar aangeboden.

U kunt zich aanmelden op dit mailadres:  [email protected]


Eerstvolgende datum Start to Run 

Zaterdag  4 september 2020 om 9.15 uur

Locatie:  Molenven 3, 5708 DW Helmond