Op het moment is de website in onderhoud. 
Het kan zijn dat u een foutmelding krijgt. 
Indien dit zich herhaalt vinden we het fijn als 
u dit meldt, dan kunnen we het oplossen!

Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Ruiterfysiotherapie - Individueel

Ruiterfysiotherapie is vergoed vanuit de aanvullende verzekering.  Ervaart u klachten in het paardrijden, klachten na een val van uw paard of wilt u misschien eens overleggen over wat voor u de mogelijkheden zijn voor ruiterfysiotherapie? Dan kunt u contact opnemen met onze praktijk.

De meeste ruiters zijn buiten hun paard om niet veel bezig met hun eigen fysieke gestel. Dat is best gek, zeker als je ziet hoe veel nadruk er ligt op hoe het zadel ligt, of het paard genoeg buiten komt, of de hoefsmid wel goed genoeg beslaat. Maar naar de ruiter wordt niet zo uitgebreid gekeken.

De meeste instructeurs zijn getraind om te kijken naar hoe het paard beweegt, en geven hierop aanwijzingen aan de ruiter.

Bij ons in de praktijk hebben wij sinds enkele jaren een therapeut met een specialisatie in de ruitersport. Sophie is naast fysiotherapeute zelf ook een enthousiast ruiter. Sophie is een van de weinige ruitersportfysiotherapeuten in Nederland.Zij heeft in Essen een onderzoek gepresenteerd over stabiliteitstraining bij ruiters op ‘The European Congress of Sport Science’. Hierover is en stuk verschenen in het ruitersporttijdschrift ‘ROS Magazine’. Zij ziet ook steeds meer internationale ruiters. 

Fysiotherapeuten zijn experts in de problemen binnen het bewegingsapperaat. Fysiotherapie is inzetbaar bij bestaande klachten, ter preventie en om meer inzicht te krijgen in het functioneren binnen het bewegen.

Voor een groot aantal sporten is veel onderzoek gedaan naar blessurepreventie en hoe men het beste kan trainen voor een betere prestatie. Wanneer kracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen, coödinatie en uithoudingsvermogen in kaart worden gebracht en opgetraind worden prestaties beter en neemt de kans op blessures af.
Voorafgaand aan een traject wordt u gevraagd om uzelf te laten filmen tijdens het paardrijden. Deze opname kan dan voorafgaand aan de eerste afspraak uitgebreid worden geanalyseerd. 
Alleen een sportanalyse?

Naast individuele trajecten en groeptrainingen hebben wij ook de mogelijkheid uw prestaties bij het rijden te analyseren en uit te werken op papier. Ook het geven van trainingsadvies komt hierbij. 

Dit kan gedaan worden op locatie, of op basis van de beelden die u naar ons opstuurt. 

Ideaal als je jezelf wilt verbeteren of als je mee wilt doen aan de FNRS zitcompetitie!


Neem contact op met onze ruiterfysiotherapeut

Er wordt binnen 2 werkdagen contact met u opgenomen.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.