Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Ruiterfysiotherapie - Individueel

Vanwege het Coronavirus is het nu ook mogelijk om adviezen en oefeningen te krijgen via een online afspraak. Wilt u hierover meer informatie? Dan kunt u het formulier rechts invullen.


Team Fysio&Zo

Sophie is een van de weinige ruitersportfysiotherapeuten in Nederland. Ruiterfysiotherapie is vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Twijfelt u? Dan kunt u op het formulier op de pagina contact opnemen.

De meeste ruiters zijn buiten hun paard om niet veel bezig met hun eigen fysieke gestel. Dat is best gek, zeker als je ziet hoe veel nadruk er ligt op hoe het zadel ligt, of het paard genoeg buiten komt, of de hoefsmid wel goed genoeg beslaat. Maar naar de ruiter wordt niet zo uitgebreid gekeken.

De meeste instructeurs zijn getraind om te kijken naar hoe het paard beweegt, en geven hierop aanwijzingen aan de ruiter.

Neem contact op

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Vistaprint. We zullen zo spoedig mogelijk reageren.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.

Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen een plekje voor u te hebben! 

Bij ons in de praktijk hebben wij sinds enkele jaren een therapeut met een specialisatie in de ruitersport. Sophie is naast fysiotherapeute zelf ook een enthousiast ruiter. Zij heeft in Essen een onderzoek gepresenteerd over stabiliteitstraining bij ruiters op ‘The European Congress of Sport Science’. Hierover is en stuk verschenen in het ruitersporttijdschrift ‘ROS Magazine’.

Ervaart u klachten in het paardrijden, klachten na een val van uw paard of wilt u misschien eens overleggen over wat voor u de mogelijkheden zijn voor ruiterfysiotherapie? Dan kunt u contact opnemen met onze praktijk.

Fysiotherapeuten zijn experts in de problemen binnen het bewegingsapperaat. Fysiotherapie is inzetbaar bij bestaande klachten, ter preventie en om meer inzicht te krijgen in het functioneren binnen het bewegen.

Voor een groot aantal sporten is veel onderzoek gedaan naar blessurepreventie en hoe men het beste kan trainen voor een betere prestatie. Wanneer kracht, mobiliteit, uithoudingsvermogen, coödinatie en uithoudingsvermogen in kaart worden gebracht en opgetraind worden prestaties beter en neemt de kans op blessures af.

Voorafgaand aan een traject wordt u gevraagd om uzelf te laten filmen tijdens het paardrijden. Deze opname kan dan voorafgaand aan de eerste afspraak uitgebreid worden geanalyseerd.