Fysio&Zo Aarle-Rixtel

Specialist in bewegen

Wat is dierfysiotherapie?

Via het contactformulier op de pagina kunt u vragen stellen die Els binnen 1 werkdag zal beantwoorden.

Net als bij mensen kunnen honden en katten ook last krijgen van hun lichaam en hierbij kan een fysiotherapeut goed helpen. Je kan hierbij denken aan ouderdomsklachten, overbelasting, na een operatie of voor verbetering sportprestaties. Natuurlijk kan het ook voor een preventieve check of voor een puppy of kitten om de groei van het jonge dier goed te laten verlopen.

Fysiotherapie is een beschermd beroep, iemand mag zich alleen fysiotherapeut noemen wanneer deze de 4-jarige HBO-opleiding succesvol heeft afgerond en is geregistreerd in het BIG-register. Daarna volgt de twee en halfjarige post-HBO opleiding Fysiotherapie bij dieren, dat ook een beschermd beroep is. Op deze manier wordt de kwaliteit van de zorg gewaarborgd.

Neem contact op

Bedankt dat u contact hebt opgenomen met onze dierfysiotherapeut. Binnen een werkdag krijgt u reactie.
Er heeft zich een fout voorgedaan.
Klik hier om het nogmaals te proberen.

Wie is Els Smet?

Els is in Zimbabwe tussen de dieren opgegroeid en daar is haar liefde voor dieren begonnen. Van jongs af aan heeft zij verschillende paarden en honden getraind. Hierdoor kreeg zij steeds meer interesse in zowel het menselijk bewegingsapparaat als die van dieren.Hierdoor was de studiekeuze voor fysiotherapie, gevolgd door de studie dierfysiotherapie een logische keuze.

Els werkt ook als humaan fysiotherapeut, u kunt bij haar terecht voor onder andere artrose, neurologische klachten of andere problematiek aan het bewegingsapparaat. 

Opleidingen

Algemeen fysiotherapeut
Dierfysiotherapeut
Sportsperformance en coaching

Loop-/sportanalyses dieren
Preventie blessures dieren
Centered riding